Äitiysfysioterapia
Äitiysfysioterapia
Äitiysfysioterapia sisältää kaikkia äitiyteen liittyviä osa-alueita, kuten lantionpohjan toimintakyky, keskivartalon toimintakyky ja hermoston toimintakyky. Äitiysfysioterapialla voidaan tarkoittaa raskaana olevan naisen toimintakyvyn ylläpitoa ja fysiologisten oireiden ennaltaehkäisyä, sekä jo synnyttänyttä naista, ja hänen toimintakykynsä ylläpitoa ja oireiden ennaltaehkäisyä. Terve ja hyvinvoiva äiti vaikuttaa myös lapsen ja koko perheen hyvinvointiin.

Henna Moskuvaara
Tullin toimipiste
Fysioterapeutti Työfysioterapeutti
Muusikoiden fysioterapia
Purentafysioterapia
Kehonhallintaryhmät
Lantionpohjan fysioterapia
Äitiysfysioterapia
Äitiysfysioterapia voidaan jaotella fysiologisten oireiden mukaan. Usein eritellään lantionpohjan fysioterapia, erkauman fysioterapia, mahdollisten arpien käsittely, äitiysliikunta ja muut tuki- ja liikuntaelinvaivat. Vauvan hoitoon liittyvä ergonomiaohjaus on myös osa äitiysfysioterapia.
Meillä Aktiivi Fysioterapiassa käytetään erilaisia menetelmiä mahdollisimman parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Käytössä on mm.
- emg-tutkimus
- kuvantava ultraääni
- emg- ja/tai ultraääni-avusteinen biopalauteharjoittelu
- sähköavusteinen intravaginaalinen biopalauteharjoittelu
- kotiharjoitteet progressiiviisesti edeten
- kuntosaliohjaus
- raskausajan hieronta
- myofaskiaaliset käsittelytekniikat
- mobilisointi
- manuaalinen terapia
- ergonomiaohjaus
Fysioterapiaan voit tulla myös lapsen kanssa. Fysioterapia suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan tarpeista lähtien. Yleensä fysioterapiaprosessi etenee siten, että tehdään alkuhaastattelu ja sen perusteella käytetään tarvittavia tutkimusmenetelmiä. Käyntikertojen määrä riippuu yksilöllisistä tekijöistä. Yleensä käyntikertojen määrä on 1-15.