Aktiivi Askel Alaraajaklinikka

Alaraajaongelmat

Tutkimusten mukaan vastasyntyneillä ja nuorilla lapsilla noin 98 prosentilla on ”terveet” jalat. Aikuisista ”terveet” jalat on enää noin 40 prosentilla. Mielenkiintoinen kysymys kuuluu, mitä jaloille noiden vuosien aikana tapahtuu?

Kävely- ja juoksutyylejä sekä niihin vaikuttavia tekijöitä on erilaisia. Ihminen viettää keskimäärin 25–57 prosenttia elämästään alaraajojensa päällä. Aktiivisuustasosta riippuen otamme päivittäin noin 8000–14000 askelta, mikä läpi elämän kilometreissä mitattuna vastaa noin kolmea kierrosta maapallon ympäri tai noin 3000 maratonia. Ei siis ole ihan sama miten alaraajamme toimivat.

Alaraajaongelmien taustalla saattaa olla rakenteellinen virheasento tai/ja toiminnallinen (hankittu) ongelma. Seurauksena kipua ja toimintakyvyn alenemista voi esiintyä alaraajoissa, selässä tai jopa niskassa. Alaraajaongelmissa huomionarvoista on se,  että usein ongelman aiheuttaja ei ole siellä missä kipu on!

Petri Väyrynen on fysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri

Petri Väyrynen
Tullin toimipiste

Terveystieteiden maisteri
Jalkaterä- ja alaraajafysioterapia

petri.vayrynen@aktiivifysioterapia.fi
0443223790

Ari Heinilä
Tullin toimipiste

OMI fysioterapeutti
Jalkaterä- ja alaraajafysioterapia
Akupunktio

ari.heinila@aktiivifysioterapia.fi
0443223790

Aktiivi Askel

Aktiivi Askel on erikoistunut alaraajaongelmien tutkimiseen ja fysioterapiaan. Tarjoamme asiakkaillemme palvelukonseptin, jossa ”perinteisen” tutkimisen lisäksi tutkitaan dynaamista liikettä eli kävelyä tai juoksua. Tutkiminen kohdistetaan liikkumisen aikana syntyviin toimintoihin, jolloin fysioterapeuttiset toimenpiteet pystytään kohdistamaan tarkasti mahdolliseen ongelman aiheuttajaan. Liikkeen tutkimiseen käytämme  Templo-analyysiohjelmaa sekä Basler-suurnopeuskameraa.

Aktiivi Askeleessa asiakasta palvelee erikoiskoulutettu fysioterapeutti. Perusteellisen tutkimisen jälkeen suunnittelemme ja toteutamme fysioterapeuttisia toimenpiteitä, tarvittaessa valmistamme yksilölliset jalkaterän ja alaraajan toimintaa ohjaavat pohjalliset sekä opastamme kenkien valinnassa.

 

 

Mies juoksemassa
Saatavuus

Alaraajaklinikkamme palvelee Tampereen Tullin sekä Espoon Tapiolan toimipisteissä.

 

 

Scroll to Top
PIRKANMAA

Tampere, Pirkkala

TAPIOLA, ESPOO

Ajat varattavissa Tapiolan Fysiogeriatrian
ajanvarausjärjestelmässa.