Akupunktio

Akupunktiosta apua kipuun

Akupunktio poistaa kipua sekä paikallisesti että yleisesti, nostaa kipukynnystä ja rentouttaa. Akupunktion vaikutus perustuu siihen, että akupunktiopisteitä ärsytetään neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitys mekanismin.

Neulottamisessa käytetään myös ns. triggeripisteitä eli kipualueella sijaitsevia kipupisteitä. Akupunktion tehoa voidaan tarvittaessa lisätä mm. johtamalla neuloihin sähköä, jolloin on kyseessä ns. yhdistelmähoito. Akupunktiopisteet ja neulojen määrä valitaan jokaiselle hoidettavalle yksilöllisesti.

Matti Laukka
Tullin toimipiste

Osteopaatti
Fysioterapeutti
Työterveysfysioterapeutti
Akupunktio

matti.laukka@aktiivifysioterapia.fi
0443223790

Ari Heinilä
Tullin toimipiste

OMI fysioterapeutti
Jalkaterä ja alaraajafysioterapia
Akupunktio

ari.heinila@aktiivifysioterapia.fi
0443223790

Pekka Salo on OMI-fysioterapeutti ja urheiluhieroja.

Pekka Salo
Kaukajärvi

OMI- Fysioterapeutti
Akupunktio
Urheilufysioterapia
Pre- ja postoperatiivinen fysioterapia

pekka.salo@aktiivifysioterapia.fi
0443223793

Akupunktuuri Suomessa

1970-luvulla alkoi kiinnostus lisääntyä akupunktuuria kohtaan länsimaissa sekä myös Suomessa.  Suomen Lääkintöhallitus määritti akupunktuurin 1.10.1975 fysikaalisen hoidon piiriin kuuluvaksi lääketieteelliseksi hoitomuodoksi. Myöhemmin Terveydenhuollon Oikeusturvakeskus (nykyään Valvira) antoi lausunnon, jonka mukaan akupunktuuria voivat antaa terveydenhuollon ammattihenkilöt, jotka ovat saaneet asianmukaisen koulutuksen ja joiden ammatinharjoittamista voidaan valvoa.

Länsimainen ja kiinalainen akupunktuuritutkimus on osoittanut, että akupunktuurilla on paljon muutakin vaikutusta, kuin pelkkä kivunlievitys. Koulutetun henkilön suorittamana se on täysin turvallista ja lisäksi sen kliiniset käyttömahdollisuudet ovat suuret. Maailman Terveysjärjestö (WHO) on ottanut akupunktuuriin hyvin myönteisen kannan.  Se on julkaissut listan akupunktuurihoitoon soveltuvista elimistön sairaus- ja häiriötiloista. Listassa on nimikkeitä yli 400.

Katso myös nämä

Scroll to Top
PIRKANMAA

Tampere, Pirkkala

TAPIOLA, ESPOO

Ajat varattavissa Tapiolan Fysiogeriatrian
ajanvarausjärjestelmässa.