Tapaturmien ja leikkausten jälkeinen kuntoutus

Tapaturmien ja leikkausten jälkeinen kuntoutus

Tapaturmien ja leikkausten jälkeinen kuntoutus auttaa sinua toipumaan nopeammin ja palauttaa toimintakykysi entiselle tasolle. Usein kuntoutuminen jää ihmisen omalle vastuulle ja  tämä pidentää tarpeettomasti arkeen ja työelämään palaamista.

Meillä Aktiivi Fysioterapiassa asiaan erikoistuneet terapeutit auttavat sinua kuntoutumisprosessin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Olli Aro
Tullin toimipiste ja Pirkkala

OMI fysioterapeutti
Selän liikekontrollin häiriöt
Liikeanalyysit
Pre- ja postoperatiivinen kuntoutus

olli.aro@aktiivifysioterapia.fi
0443223790

Pekka Salo on OMI-fysioterapeutti ja urheiluhieroja.

Pekka Salo
Kaukajärvi

OMI- Fysioterapeutti
Akupunktio
Urheilufysioterapia
Pre- ja postoperatiivinen fysioterapia

pekka.salo@aktiivifysioterapia.fi
0443223793

Fysioterapian merkitys tapaturmien ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa

Fysioterapia on tärkeä osa hoitoprosessia tapaturmien ja leikkausten jälkeen.  Sillä luodaan parhaat edellytykset paranemiselle.  Fysioterapiassa sinulle suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma, joka takaa optimaalisen palautumisen luustossa, nivelissä ja lihaksissa. Oikeanlaisten harjoitteiden ja manuaalisen lihas- ja nivelkäsittelyn avulla paranemista voidaan edistää ja kipuja vähentää. Tapaturmien ja leikkausten jälkeen kuntoutuminen etenee asteittain ja on tärkeää huomioida normaali kudosten fysiologinen paranemisaika.

Kuntoutujan on osattava välttää liiallista kuormistusta ja rasitusta, mutta ilman aktiivista harjoittelua paraneminen voi hidastua ja aiheuttaa muita oireita tuki- ja liikuntaelimistössä. Tehokkaan paranemisen kannalta fysioterapia kannattaa aloittaa välittömästi tapaturman tai leikkauksen jälkeen.  Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Fysioterapian sisältö

Tapaturmien ja leikkausten jälkeisessä fysioterapiassa tehdään aluksi alkukartoitus jonka perusteella sinulle suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma. Harjoitusohjelmassa otetaan huomioon yksilöllisesti asiakkaan ongelma ja lähtökohdat. Fysioterapiakäynneillä harjoitellaan liikkeiden oikeanlaista suoritustekniikkaa, liikkeen kontrollia sekä lihasvoimaa ja hallintaa. Käytössämme on videoanalyysijärjestelmä, joka auttaa kuntoutujaa hahmottamaan oikeat liikeradat. Fysioterapeutin tekemä manuaalisen käsittely auttaa vähentämään kipuja ja lisää nivelten ja lihaskalvojen liikkuvuutta, mikä nopeuttaa toimintakyvyn palautumista.  Kinesio- ja urheiluteippausta voidaan käyttää vähentämään kuormitusta kivuliaalla alueelle.  Kuntoutumisen loppuvaiheessa harjoittelu on mahdollista toteuttaa kuntosalilla.

Fysioterapia vai leikkaushoito?

Viimeaikaisten kotimaisten tutkimusten mukaan fysioterapian vaikuttavuus tapaturmien ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa on merkittävä. Fysioterapia on joissakin tapauksissa leikkaushoitoa tehokkaampi kuntoutusmentelmä. Erityisesti polvi- ja olkapäävaivoissa saadaan hyviä tuloksia fysioterapian keinoilla. Lue lisää fysioterapian hyödyistä Helsingin Sanomien artikkeleista.

Katso myös nämä

Scroll to Top
PIRKANMAA

Tampere, Pirkkala

TAPIOLA, ESPOO

Ajat varattavissa Tapiolan Fysiogeriatrian
ajanvarausjärjestelmässa.